Testarea Solului

Solul este important pentru bunăstarea noastră, este baza principală a alimentelor pe care le cultivăm, a producției. 

Calculați Prețul Serviciului

1 2 3 4 5
 • Locația:
 • Nume:
 • Telefon:
 • Adresa de Email:
 • Cultura:
 • Suprafata:
 • Materia:
 • Pachet:
 • Număr recomandat de probe:
 • Preț Probă:
 • Preț Total:

  Conceptul Agricon

  vPiatra de temelie a agriculturii de precizie

  Planul dumneavoastră de fertilizare ia în considerare potențialul natural al solului? Sunteți sigur că aplicați cantitatea optimă de fertilizanți cu P2O5; K2O; MgO etc.?

  Diferențe mari în productivitatea naturală a solurilor există chiar și pe cele mai bune terenuri arabile. Conceptul fertilizării de bază AgriCon este bazat pe cercetarea minuțioasă a stării solului, ce are ca scop identificarea problemelor și oferirea soluților fiabile în gestionarea acestora.

  Prin intermediul aplicației agriPORT, recomandările de administrare a îngrășămintelor vă oferă controlul complet asupra terenurilor. Dumneavoastră aveți posibilitatea să alegeți între implementarea recomandărilor în primul an și repartizarea lor pe o perioadă de 4 ani. Cu doar câteva click-uri pe mouse, vă puteți asigura că obțineți maxim din investiția dumneavoastră.

  Metoda Și Etapele Procedeului

  Scanarea Profilului De Sol

  Informații veridice și instantanee

  Scanerul, prin unde electromagnetice, stabilește neomogenitatea solului, iar după textură determină tipul de sol (nisipos, lutos, lutoargilos, argilos etc.). Parametrii respectivi influențează direct hidroscopicitatea solului și capacitatea acestuia de a reține substanțe nutritive, contribuind, astfel, la productivitatea lui. În dependență de textura solului are loc divizarea câmpului în parcele de 3 – 5 ha, acestea caracterizându-se printr-o omogenitate similară, de pe care se vor preleva ulterior probele.

  Prelevarea Și Analiza Mostrelor De Sol

  Lăsați solul dumneavoastră în mâini sigure

  Analiza periodică a macronutrienților (P2O5; K2O; MgO) și nivelul pH-lui din sol oferă informații esențiale, care vă vor ajuta să faceți alegerea corectă pentru culturile dumneavoastră. Prelevarea probelor de sol se efectuează cu ajutorul unei sonde special concepute pentru acest procedeu tehnologic. Adâncimea de prelevare a mostrelor este de 25 – 35 cm, ceea ce reprezintă zona de dezvoltare optimă a sistemului radicular a majorității culturilor agricole. Automobilul, înzestrat cu sonda de prelevare, se deplaseză în formă de litera „Z” pe întreaga suprafața a parcelei prestabilite de 3 – 5 ha, executând 25 – 30 de înțepături. Fiecare înțepătură este fixată cu ajutorul sistemului GPS pe hartă.

  Solul colectat în urma celor 25 – 30 de înțepături constituie o probă, care, ulterior, este sigilată separat, cu atribuirea unui cod unic de bare, asigurând, astfel, o evidență strictă a locului exact de unde a fost prelevată mostra. Apoi, toate probele colectate sunt transmise spre analiză în laboratorul Agrolab.

  Implementarea Recomandărilor

  Simțiți beneficiile Agriculturii de Precizie

  Aplicația agriPORT este soluția noastră independentă pentru gestionarea datelor pentru orice gospodărie, fie e mare sau mică. Cu ajutorul platformei agriPORT, toate rezultatele, obținute în urma analizei solului, sunt transformate în hărți electronice de administrare a îngrășămintelor și rapoarte de analiză cu recomandări pe o perioadă de 4 ani, în dependență de asolament și recolta scontată.

  Recenzii

  Suntem mereu bucuroși să primim recenzii de la clienții noștri. Iată ce au spus unii dintre ei despre noi.